Question

# a family took 2 hours to drive from city a to city b at a speed of 55 miles per hour. On the return trip, due to a snowstorm, the family took 3 hours to travel back to City a. How many miles did the family travel in all? What was teh average speed for the entire trip?

Answer

{"total_distance_traveled": 275, "average_speed": 55}

- Q: What is the distance between city A and city B? A: We can use the formula Distance = Speed * Time to find the distance, where Speed = 55 miles per hour and Time = 2 hours. Distance = 55 * 2 = 110 miles.
- Q: What is the distance between city B and city A? A: We can use the formula Distance = Speed * Time to find the distance, where Time = 3 hours. Since the family is traveling back to City A, we can assume they are traveling at the same speed of 55 miles per hour. Distance = 55 * 3 = 165 miles.
- Q: What is the total distance traveled by the family? A: Total distance traveled is the sum of the distances between City A and City B, and City B and City A. Total distance = 110 + 165 = 275 miles.
- Q: What is the average speed for the entire trip? A: Average speed is calculated as total distance traveled divided by total time taken. Total time taken = 2 + 3 = 5 hours. Average speed = 275 / 5 = 55 miles per hour.